Mer än ett vanligt gym?

Nu slår Coronarestriktioner hårt i många branscher, så även mot våra microgym. Även om gym formellt inte omfattas av de nya restriktionerna så står det klart att rekommendationerna är tydliga och många av våra medlemmar vill eller vågar inte komma och träna. Nu ställs vi inför utmaningar och nu har vi också chansen att bevisa om vi verkligen ÄR mer än ett vanligt gym. Detta är kanske det största “stress test” din verksamhet kommer att utsättas för, nu gäller det!

De flesta ”vanliga gym” har inga planer för att följa upp sina medlemmar på individuell basis under en stängning. De flesta ”vanliga gym” kanske stänger helt. De flesta ”vanliga gym” uppmanar/ber sina medlemmar att vara ”lojala” och fortsätta betala medlemsavgiften trots att ingen coachar dem under perioden. De flesta ”vanliga gym” kanske sänder nån Zoom-klass eller skickar en text med ett ”hemmapass”.

Detta kommer inte att räcka om du vill påstå att du är MER än ett vanligt gym. Vi microgym har vår konkurrensfördel i det faktum att vi COACHAR alla våra medlemmar och att vi följer upp dem ofta på individuell basis. Har du inte haft det systemet tidigare kan det bli svårt att införa nu, men du har en chans här att verkligen utvecklas!

Inom Two Brain Business hjälpte vi hundratals gym, över hela världen, att hantera nedstängningar som pågick i flera månader. Många gym är nu inne i sin andra nedstängning. Vissa gym har fått stänga, de orkade inte eller hade inte tillräckligt bra struktur för att kunna överleva. De allra flesta gym har överlevt och lyckades behålla över 80% av sina medlemmar. Många VÄXTE under 2-5 månaders nedstängning!

Hur gick det här till? Här är några nycklar till framgång från de som lyckades bäst:

  • FÖLJ UPP

Följ upp ALLA medlemmar på individuell basis VARJE dag. Vi är som sagt ”coaching facilities” och nu måste vi steppa upp och coacha. Följ upp via SMS, mail eller via den coaching plattform du använder. Minst en uppföljning varje vecka bör vara ”live” på tex Zoom. Att följa upp på detta vis visade sig vara väldigt viktigt för retention. De flesta gym delade upp medlemmarna mellan olika coacher och såg till att checka in med dem varje dag. Har du inga coacher som du betalar så får du göra detta själv antar jag. Ytterligare en anledning att framöver se till att betala coacher för arbete de gör i ditt gym istället för att byta tjänster.

  • Go Online

Ge individuellt anpassade träningspass, på en bra digital plattform, varje dag. Vi använder True Coach där vi kan skriva både ”avatarprogram” samt individuella upplägg och där alla övningar kommer med en film så att kunden lätt kan följa programmet. Där kan man även ha en dialog med sin klient. Detta erbjöd i princip alla Two Brain-Gym som ersättning för medlemmars ordinarie medlemskap och på så vis kunde medlemmar fortsätta träna OCH få bra coaching/uppföljning. Många gym lånade ut eller hyrde ut sin utrustning och skapade olika program beroende på vilken utrustning man hade.

Obs! att bara skicka ett pass på Facebook eller Zoom hade väldigt låg effekt efter bara en till två veckor. Om det är er enda strategi bör ni vara beredda på att de flesta inte kommer att vara aktiva och då förlitar ni er enbart på medlemmar ”lojalitet”.

Tänk också på att en fungerande online service kan och kommer att locka till sig NYA kunder. Vi som driver microgym är väl rustade för denna tjänst, OM ni har övat på att coacha, designa träningsprogram och på att följa upp kunder. Annars är detta er chans att lära er detta.

  • Nutrition och vanor

Erbjud nutrition challenges som hjälper dina kunder med vanor och med nutrition. Dessa kan erbjudas som extra bonus för befintliga medlemmar för att ”tacka dem” för att de fortsätter nyttja era tjänster.

Detta är tre ”enkla” steg som ni bör förbereda er för i era verksamheter. De är inte baserade på mitt ”tyckande” utan tydliga data och uppföljning av över 600 gym över hela världen. För att hjälpa gymägare som inte hade någon onlineverksamhet innan, som kanske inte hade nutrition coaching, eller som inte ens hade PT i sina gym, satte Two Brain Business ihop vassa kurser som visade hur man gjorde. Hur man kunde locka nya kunder. Best practices för att följa upp. Vidare pågick ”open office hours” varje dag i vår FB-grupp för ägare så att man varje dag kunde få hjälp och ställa frågor. Vi, både mentorer och gymägare , jobbade STENHÅRT i många många månader men resultatet blev trots allt att de flesta gym överlevde och dessutom upplevde tillväxt.

Jag kan inte erbjuda kurser eller open office hours utanför mitt uppdrag som mentor. Däremot kan jag försöka bidra genom att dela erfarenheter på detta sätt.

OM du använder dig av mina tips ovan kommer dessutom er verksamhet att utvecklas för framtiden och ni kommer att ha nya intäktsströmmar. Det är en ”win situation” oavsett. Rädda ditt gym nu, visa dina medlemmar att ni ÄR mer än vanliga gym.

Lycka till!

//Per

Share:

More Posts

Send Us A Message